НачалоНовиниЕксперти по киберсигурност показаха видео как успешно заблуждават Face ID в iPhone X

Експерти по киберсигурност показаха видео как успешно заблуждават Face ID в iPhone X

2486
Написана от  nixanbal 28 ноември 2017
Експерти по киберсигурност показаха видео как успешно заблуждават Face ID в iPhone X

Експерти от виетнамската фирма по киберсигурност Bkav пуснаха видео, в което показват как успешно заблуждават системата за сигурност в новия iPhone X. Примерът е с 3D принтирана маска на лице, върху която са залепени и инфрачервени снимки на човешки очи. 

Виетнамците демонстрират как със създадена на 3D принтер маска на човешко лице и залепени върху нея 2D инфрачервени снимки на очи успяват да отключат iPhone X, преодолявайки защитата на Face ID. 

Експертите по-рано заявиха, че подобен род заблуда на Face ID би следвало да притеснява основно важни фигури като лидери на държави, големи бизнесмени и т.н., но сега твърдят, че и за обикновените потребители не е уместно да използват тази защита при разплащания. 

01 ArtificialMask

Така или иначе, да се надяваме, че никой няма да положи толкова усилия, за да ни прочете любовните SMS-и, но все пак предстои да чуем реакция от Apple. Тим Кук по-рано заяви, че Face ID дава по-висока сигурност от скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. 

Още за експеримента - в сайта на Bkav

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer