НачалоНовиниЕлектромобили под наем излязоха по улиците на София

Електромобили под наем излязоха по улиците на София

12104
Написана от  nixanbal 30 октомври 2017
Електромобили под наем излязоха по улиците на София

От днес в София стартира услуга, която ще помага в придвижването из града. Става въпрос за Spark - услуга за ползване под наем на електромобили, които могат да бъдат наемани чрез смартфон приложение - качваш се, караш до желаната дестинация в града и оставяш колата там, докато не я наеме следващият желаещ. 

Spark стартира в България само в София, като компанията засега няма амбиции за разрастване към други градове. Услугата предлага на потребителите си 25 електромобила, но има планове след шест месеца броят им да нарасне на 50.

Наемането на електромобили става чрез смартфон приложението Spark (цък за iOS и цък за Android), в което трябва да си направите профил с цял куп лични данни. Все пак звучи логично, след като срещу тях получавате достъп до кола, но дано и се пазят прилежно. 

Spark

Важно уточнение е, че малките VW e-up на Spark могат да се наемат и освобождават в границите на синя и зелена зона, а също и на други специално обособени места, посочени на картата в мобилното приложение. В зоните в София електромобилите не заплащат паркинг, така че и с тези няма да се налага пускане на SMS.

По-горното условие означава, че не можете да си наемете електромобила от централната част на града, за да се закарате до вкъщи в Младост 2 например. 

Spark

Колкото до цените - първите 12 минути са включени в първоначалната такса от 3.48 лв., а всяка следваща минута струва 0.29 ст. Електромобил на Spark може да се вземе и за 24 часа, като цената за тях е фиксирана на 57 лв.

Още инфо - цък. Снимки - цък и цък.  

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer