Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниEricsson, LG и ZTE пропускат MWC 2020 заради коронавируса

Ericsson, LG и ZTE пропускат MWC 2020 заради коронавируса

525
Написана от  nixanbal 07 февруари 2020
Ericsson, LG и ZTE пропускат MWC 2020 заради коронавируса

В последните седмици коронавирусът създава сериозна заплаха не само за Китай и целия свят, но и за най-голямото и важно събитие за комуникации - Mobile World Congress, провеждащ се традиционно в края на февруари в Барселона. Там се очакват над 100 000 посетители от цял свят, включително огромен брой изложители и медии от Китай. Организаторите следят разпространението на вируса и на този етап редовно публикуват съобщения, че всичко остава по план, но вече няколко компании се отказаха от запазените си щандове. 

ZTE, LG и преди няколко часа Ericsson обявиха официално, че се оттеглят от MWC 2020 и заради сигурността на своите служители и всички посетители, нямат да участват на изложението тази година. 

Ericsson са особен случай, защото техният щанд всъщност не е просто щанд, а огромна площ, на която са изградени различни демонстрационни зони. Обиколката на залата, която използват Ericsson, отнема най-много време от всички останали.

На този фон повечето китайски компании, включително Huawei, Honor, Xiaomi и Vivo, все така остават на плановете си да имат изложбени площи на MWC 2020, посочва The Verge. 

GSMA, организаторите на конгреса, публикуват постоянни ъпдейти, като този отпреди няколко минути засяга именно новината от Ericsson. Посочва се, че отпадането на шведската компания от MWC 2020 ще се отрази върху събитието, но въпреки това всичко остава по план и конгресът все така ще се проведе в планираните дни от 24 до 27 февруари. 

Ще проследим темата, но да се надяваме, че нещата ще се нормализират, при това не само заради MWC 2020. 

Samsung представи 8k QLED телевизор с базирана на AI ъпскейлинг технология

Здравейте от City Cube на Messe Berlin, където в рамките на изложението IFA 2018 Samsung представи първия си QLED 8k…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer