Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниEssential Phone 2 няма да има, търси се нов собственик на компанията

Essential Phone 2 няма да има, търси се нов собственик на компанията

3470
Написана от  nixanbal 25 май 2018
Essential Phone 2 няма да има, търси се нов собственик на компанията

Essential Phone предложи революционен дизайн без рамки, но останалите производители на смартфони реагираха бързо с подобни смартфони и сякаш моделът на Анди Рубин изгуби всякакъв шанс. Днес Bloomberg съобщава, че проектът за Essential Phone 2 е отменен, а стартъпът си търси нови собственици. 

Според информацията Essential Products, стартъп на съоснователя на Android Анди Рубин, в момента обмисля своята продажба и е решено да не се пуска втори смартфон. 

Стартъпът вече е наел компания съветник по евентуалната продажба и има интерес от поне един купувач, а Essential Products активно търси още. 

Смартфонът Essential Phone не тръгна добре на пазара и още отначало имаше оплаквания от качеството на камерата, проблеми с тъчскрийна и при провеждане на разговори, припомня Bloomberg.

На стартовата цена от амбициозните $699 са били продадени едва 20 000 бройки, а след намалението от $200 продажбите са се повишили с още около 150 000, което изглежда не е достатъчно обнадеждаващо за лансирането на наследник.  

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer