Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЕвропа започва разследване на Apple по жалбата на Spotify

Европа започва разследване на Apple по жалбата на Spotify

972
Написана от  nixanbal 07 май 2019
Европа започва разследване на Apple по жалбата на Spotify

През март 2019 г. Spotify официално въстана срещу Apple и обяви, че е подала жалба в Европейската комисия. Днес имаме потвърждение от последните, че разследване срещу компанията от Купертино ще има и се очаква то да започне в следващите седмици, пише The Financial Times. 

Припомням ви, че проблемът на Spotify с Apple е, че създателите на iPhone прибират 30% от абонаментите, сключени за музикалната услуга през App Store. Такъв е приходът за Apple през първата година, а след това процентът пада на 15 на сто. 

Оплакването на Spotify е, че така Apple възпрепятства конкуренцията с тяхната Apple Music и че не таксува всички компании по този начин (Uber, Deliveroo). 

Новината от днес е, че Европейският съюз ще предприеме разследване на случая, което стартира през следващите седмици. Решението за него идва след обстойни предварителни разговори с клиенти, конкуренти и други, пише източникът. Традиционно подобно разследване може да продължи дълго, но ако Apple бъде призната за виновна, глобата от ЕС може да бъде колосална сума. Пресен пример за антимонополните санкции на Европа е Google.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer