Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЕвропейската Комисия разреши сделката по продажбата на Теленор

Европейската Комисия разреши сделката по продажбата на Теленор

3790
Написана от  nixanbal 30 юли 2018
Европейската Комисия разреши сделката по продажбата на Теленор

Продажбата на българския Теленор е все по-близо, след като Европейската Комисия даде зелена светлина на сделката. Ако всичко върви по план, много скоро собственик на оператора ще бъде чешката инвестиционна компания PPF Group, собственост на един от най-богатите хора в Чехия - 54-годишният Петр Келнер.

Норвежците от Теленор Груп потвърдиха официално, че продават своите активи в Центална и Източна Европа на PPF Group още през март, като обявиха, че сделката е на стойност 2.8 милиарда евро. Това включва операторите в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation. 

Припомням ви, че PPF Group се опита успоредно да придобие и Nova Broadcasting Group (Нова телевизия), но КЗК в България не позволи сделката да се случи. 

Според Европейската Комисия обаче продажбата на операторите няма да предизвика противоречия по отношение конкуренцията и предложената трансакция може да продължи.

Би трябвало сделката да бъде финализирана до края на лятото.  

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer