НачалоНовиниЕвропейските оператори се притесняват от усложнената регулация и стеснен спектърен обхват

Европейските оператори се притесняват от усложнената регулация и стеснен спектърен обхват

1861
Написана от  nixanbal 29 септември 2017
Европейските оператори се притесняват от усложнената регулация и стеснен спектърен обхват

На провелата се тази седмица в Брюксел годишна среща на Eвропейската асоциация на телекомуникационните оператори (ЕTNO) са били обсъдени проблемите в проекта за ново европейско телеком-законодателство. В дискусията, чиято основна тема е била "Европейските регулации в дигитализацията във времена на промени", е станало ясно, че европейските телекоми се притесняват от усложнената регулация и стеснен спектърен обхват.

Според участвалите в панелите телекоми, сред които главните изпълнителни директори на Deutsche Telekom, Orange, Qualcomm Europe и VIVACOM от българска страна, операторите в САЩ не са спъвани от тежки регулации, каквито се налагат в Европа.

От ETNO са апелирали за "повече свобода" и "възможности за възвръщаемост на инвестициите".

Може би още по-интересна тема за крайните клиенти е тази за роуминга в съседните ни балкански страни, които не са част от Европейския съюз. Главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев е заявил интерес за сътрудничество с българското правителство относно намаляване цените за роуминг със страните от Западните Балкани.

Премиера на VW T-Cross + фоторазходка с Huawei P30 Pro

На специално събитие вчера вечерта в София Volkswagen представи за първи път в България новия си компактен SUV - модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer