Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЕвропейският съюз съветва правителствата да не забраняват споделените услуги Uber и Airbnb

Европейският съюз съветва правителствата да не забраняват споделените услуги Uber и Airbnb

5550
Написана от  nixanbal 01 юни 2016
Европейският съюз съветва правителствата да не забраняват споделените услуги Uber и Airbnb

Европейският съюз съветва правителствата на държавите членки да не забраняват споделените услуги от типа Uber и Airbnb, освен в краен случай. Според ЕС рестрикциите за тези нови онлайн услуги трябва да са съобразени с интереса на потребителите, предава Reuters. 

"Абсолютната забрана за дейност представлява крайна мярка, която може да бъде прилагана, само ако няма вариант за по-леки рестрикции с цел съхранение на потребителския интерес", се казва в документа, до който са получили достъп Reuters. 

Според Европейската комисия е "трудно да бъде оправдана" тоталната забрана за отдаване на апартаменти под наем през Airbnb, когато има вариант просто да се наложи максимален период за това. 

Насоките от ЕС са добре дошли за компании като Uber и Airbnb, които имат проблеми с правителствата в много страни по света и услугите им биват забранявани, независимо че се харесват и използват активно от потребителите.

Дали съветите на Европа ще имат въздействие върху страните членки - предстои да разберем. Да се надяваме, че в крайна сметка ще се стигне до общо решение в ЕС за този тип услуги, с което те ще бъдат приети като съвременна алтернатива или еволюция на бизнесите, чийто интерес днес изглежда засягат. 

Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

На 20 септември в сайта на Telekom Austria Group, под чиято шапка е Мтел, беше публикувано прессъобщение, оповестяващо предстоящи важни…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer