НачалоНовиниFacebook купува социалната мрежа за позициониране Gowalla

Facebook купува социалната мрежа за позициониране Gowalla

2380
Написана от  nixanbal 03 декември 2011
Facebook купува социалната мрежа за позициониране Gowalla

Facebook е купила социалната мрежа Gowalla, която позволява на потребителите си да се чекират на интересни места и да откриват приятели наоколо. Gowalla има приложения за iOS и Android, с които не е ясно какво ще се случи, но се предполага, че позициониращите услуги ще бъдат полезни за новия Timeline дизайн на Facebook.

Социалната мрежа Gowalla стартира през 2009 г. като пряк конкурент на Foursquare, но днес за всеки е ясно кой е победителят от този сблъсък. Затова загубилата услуга реши да претърпи промяна в курса си и вече е по-скоро нещо като туристически гайд за потребителите си.

Информацията за сделката, чиято стойност все още не е ясна, не е потвърдена от двете компании, но идва от близък до Gowalla източник. Според него този ход е изключително добър и за двете страни – идеята на Gowalla е хората да разказват истории, а при новия Facebook Timeline на преден план са историите за важните моменти в живота.

Каква точно интеграция ще получи Gowalla в бъдещото развитие на най-популярната социална мрежа, предстои да разберем до няколко месеца.

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer