НачалоНовиниFacebook пуска Live Location за споделяне на местонахождението в реално време

Facebook пуска Live Location за споделяне на местонахождението в реално време

2268
Написана от  nixanbal 28 март 2017
Facebook пуска Live Location за споделяне на местонахождението в реално време

Facebook обяви, че пуска функцията Live Location за потребителите на чат приложението си Messenger. С нея ще можете да споделяте с приятели местонахождението си и то да се предава в реално време, дори когато сте в движение.

Live Location е добавка към възможността да споделите моментното си местонахождение в Messenger и се различава с това, че всъщност дава по-продължителен достъп на отсрещната страна до вашата локация и приятелите ви могат да ви следят как се движите по картата.  

livelocation1

Facebook ограничава времето за следене до 60 минути, след което актуалното ви местонахождение спира да се излъчва. Разбира се, ще има опция споделянето да бъде прекъснато и по-рано.

livelocation2

През цялото време вие и отсрещната страна ще виждате колко време ви е необходимо да стигнете до зададена цел, но изчислението ще бъде за придвижване само с автомобил. 

Функцията Live Location ще бъде добавена с ъпдейт за приложението за iOS и Android. 

Припомням ви, че преди няколко дни за подобна функционалност се заговори и при Google Maps. Идеята е, че чрез постоянното следене местонахождението ви от приятели ще можете да организирате по-лесно срещи, ще знаят кога точно ще пристигнете на гости и т.н. Разбира се, столкърите също имат повод да празнуват. 

Видео: 5 неща, които не знаете за Sony Xperia XZ Premium

В подробното видео ревю вече споделих с вас впечатленията си от едномесечната ми работа с Xperia XZ Premium, но още…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer