Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниФБР и ЦРУ призоваха американските граждани да не използват смартфони Huawei

ФБР и ЦРУ призоваха американските граждани да не използват смартфони Huawei

6880
Написана от  nixanbal 14 февруари 2018
ФБР и ЦРУ призоваха американските граждани да не използват смартфони Huawei

Вълненията около присъствието на марката Huawei на северноамериканския пазар стават все по-сериозни. След като наскоро се заговори, че властите в САЩ са повлияли на мобилните оператри да откажат разпространението на смартфона Mate 10 Pro, сега ФБР, ЦРУ и други разузнавателни агенции в страната призоваха гражданите да не използват тези устройства. 

Информацията идва от CNBC, които пишат, че по време на изслушването им при Сенатния разузнавателен комитет във вторник шефовете на шест разузнавателни служби са призовали гражданите на САЩ да не използват мобилни телефони на китайските компании.

Директорът на ФБР Крис Рей например е споделил, че службата е дълбоко загрижена от рисковете компания или организация, обвързана с чуждо правителство, което не споделя техните ценности, да завземе позиции на власт в телеком мрежите в САЩ.

От Huawei са реагирали на новината, споделяйки, че има доверието на правителства и клиенти в 170 страни по света и не представлява по-голям риск за киберсигурността от всеки друг продавач на информационни и комуникационни технологии. 

Официална премиера на Nokia X6 - смартфон от среден клас с визия на флагман

HMD Global продължават да представят нови смартфони Nokia на все по-атрактивни цени, които със сигурност ще им отключат пътя към…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer