Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниFedEx отказа да достави частна пратка с телефон на Huawei от Великобритания до САЩ

FedEx отказа да достави частна пратка с телефон на Huawei от Великобритания до САЩ

1955
Написана от  nixanbal 22 юни 2019
FedEx отказа да достави частна пратка с телефон на Huawei от Великобритания до САЩ

Търговската война между САЩ и Китай продължава да се разпростира в нови и все по-неочаквани измерения. Но докато в спорните решения на администрацията на Тръмп може да се търси някаква логика, то следващата ситуация, в която куриерска компания е върнала изпратен от частно лице във Великобритания до частно лице в САЩ смартфон на Huawei, е по-скоро предозиране. 

FedEx са приели пратка от офиса на PC Magazine във Великобритания и са я доставили до САЩ, където тя е трябвало да бъде разпределена към тамошния офис на технологичната медиа. Служителите на FedEx обаче изглежда са проверили какво точно има вътре (било е описано във формуляр) и установявайки, че става въпрос за телефон с марката Huawei, са върнали пратката обратно към подателите. 

Върху пакета има дори залепен стикер с причината - "заради проблема на американското правителство с Huawei и правителството на Китай".  

Huawei

Интерпретацията на FedEx обаче е по-скоро комична, отколкото да има някаква логика за придържане към постановлението на Тръмп. Каква би била следващата стъпка - American Airlines да прибира смартфоните Huawei на клиентите си преди качване на борда към САЩ? 

PC Magazine са проверили дали тези правила важат и при UPS, но последните са казали, че с удоволствие ще доставят пратката. 

Да се надяваме, че на планираната следващата седмица среща между Тръмп и колегата му от Китай Си Дзипин ще се стигне до някакво разумно споразумение. Тръмп коментира, че има много добра връзка с президента на Китай и мисли, че "имат шанс". Китай би искала да се споразумеем. Ние също, но сделката трябва да е добра за всички, допълва Тръмп пред CNN.

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer