Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниФинландия разкритикува Microsoft за съкращенията и "неспазените обещания"

Финландия разкритикува Microsoft за съкращенията и "неспазените обещания"

5457
Написана от  nixanbal 27 май 2016
Финландия разкритикува Microsoft за съкращенията и "неспазените обещания"

Финландското правителство е разкритикувало силно решението на Microsoft да съкрати нови 1850 души от мобилния си бизнес, 1350 от които финландци. Управниците в скандинавската страна са разочаровани, че Microsoft не са спазили обещанията си отпреди 2 години да превърнат Финландия в хъб и запазят там заетите в центровете за проучвания и разработки, пише Reuters.  

Припомням ви, че тази седмица Microsoft обяви, че ще остави 1350 души във Финландия без работа. Новите съкращения са резултат от поредното реструктуриране на безуспешния от години смартфон бизнес в компанията.

Министърът на финансите на Финландия е заявил в четвъртък, че ще има "сериозни разговори" с Microsoft за това как могат да помогнат на съкратените служители. Microsoft трябва да поеме възможно най-голяма отговорност за тези хора, смята министърът на заетостта.   

Друго неспазено обещание на Microsoft е това за изграждането на дейта център в страната, какъвто финландската икономика все още не е дочакала. 

Припомням ви, че заедно с мащабните съкращения Microsoft обяви, че ще продължи да развива Windows 10 за смартфони и ще поддържа моделите Lumia, но не стана ясно дали ще бъдат произвеждани нови такива устройства. Пазарният дял на платформата е под 1%.  

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer