Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниФлагманът Nokia 9 ще излезе през лятото на цена над 700 евро, твърди слух

Флагманът Nokia 9 ще излезе през лятото на цена над 700 евро, твърди слух

3830
Написана от  nixanbal 10 април 2017
Флагманът Nokia 9 ще излезе през лятото на цена над 700 евро, твърди слух

Информация за Nokia 9 започна да се появява още преди няколко седмици, като вече знаем част от спецификациите на това устройство, което би трябвало да е топмоделът на марката за 2017 г. Сега се появиха детайли и за пазарната премиера и цената на апарата, според които HMD Global ще залитне към най-високия ценови клас. 

Преди всичко ще започна с това, че информацията идва от сайта nokiapoweruser.com, който е дългогодишен източник на новини около Nokia, но настоящите слухове са от източник без история. Т.е. много вероятно е всичко тук да се окаже нечия фантасмагория, така че имайте едно наум.

Все пак - според информацията Nokia 9 ще излезе на пазара през третата четвърт на 2017 г., което означава през лятото - в периода юли-септември. По-конкретно анонсът е планиран за края на юли - началото на август, а пазарният дебют - за септември или дори след това. 

По-интересни са подробностите около цената му - 749 евро за Европа и $699 в САЩ. Уха! Тук всъщност натежава съмнението в достоверността на този слух, тъй като с първите си три устройства HMD Global рязко смъкна ценовата бариера - най-скъпият апарат - Nokia 6 - струва 249 евро, а предлага нелоши спецификации. 

За Nokia 9 обаче се говори, че ще бъде пълноправен флагман, който ще бъде оборудван с 5.5" Quad HD OLED дисплей, чипсет Snapdragon 835 и най-вълнуващото - двойна 22 МР камера с оптика ZEISS + 12 МР предна. Добре, но дали дори при този богат пакет екстри цената би скочила до нивата на Galaxy S и iPhone? 

Предстои да разберем! Във всеки случай е вълнуващо, че ни очакват интересни модели от Nokia, които за цялата 2017-а би трябвало да са 6-7 броя. 

ВИДЕО: Новата Opel Insignia и какво представлява услугата OnStar

В края на лятото имах възможността да взема новата Insignia на Opel за уикенд, като през това време успях не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer