НачалоНовиниФОТОТРИП: Концертът на TIDAL в Ню Йорк

ФОТОТРИП: Концертът на TIDAL в Ню Йорк

1871
Написана от  nixanbal 08 ноември 2019
ФОТОТРИП: Концертът на TIDAL в Ню Йорк

В края на октомври най-неочаквано се оказа, че ще пътувам до Ню Йорк, където този път не се провеждаше технологично, а музикално събитие. Поканата дойде от VIVACOM и TIDAL, музикалната стрийминг услуга, която телекомът въведе в България чрез тарифните си планове през септември. Поводът - благотворителният концерт TIDAL Rock the vote, чиято цел е да стимулира младите в САЩ да гласуват.

TIDAL всъщност стартира под друго име в Норвегия през 2010 г., след което през 2015 г. беше придобита срещу $56.2 милиона от рапъра Джей Зи, подкрепен от цял куп световни музикални звезди, станали акционери в нея. Вероятно дори си спомняте онова пилотно видео от (ре)стартирането на услугата (цък), в което на една маса до Джей Зи седнаха имена като Madonna, Kanye West, Beyoncé, Nicki Minaj и Rihanna.

Заявката на всички изпълнители тогава беше да предоставят ексклузивно съдържание под формата на музика и видео, а аудиото да бъде с по-високо качество от това на конкурентните стрийминг платформи, включително водещата Spotify.

TIDAL x ROCK THE VOTE

TIDAL x ROCK THE VOTE TIDAL x ROCK THE VOTE

Но да се върна към повода за концерта в зала Барклис Център в Бруклин, Ню Йорк, от която допреди няколко години и Jay Z е имал дял. На 21 октомври там се състоя петият годишен концерт от поредицата TIDAL X, който този път подкрепяше каузата на неправителствената организация Rock The Vote. Нейната цел, както и посланието на концерта, е да убеди младите хора да бъдат по-aнгажирани с президентските избори през 2020 г. Приходите всъщност ще отидат за образователни кампании на потенциалните гласоподаватели, които ще им разясняват правата и смисъла от гласуване, както и как да се регистрират за вота.

TIDAL x ROCK THE VOTE 

А младото поколение е толкова важно, защото близо 40% от електората през 2020-а ще бъдат милениали и хора от поколението Z. Това означава, че тези гласоподаватели имат "невероятната сила" да определят посоката на страната, споделя пред USA Today Каролин Деуит, президент и изпълнителен директор на Rock The Vote.

 

Тази година на концерта имаше едно супер силно име и това беше Alicia Keys. Преди 4 години и половина, когато за първи път отидох в Ню Йорк, вървях из града със слушалки на уши и на телефона ми тогава звучеше точно тя и парчето й с Jay Z Empire state of mind. Е, при второто ми посещение успях да я видя и чуя на живо, което да кажем, че не беше точно сбъдната мечта, но един велик момент.

TIDAL x ROCK THE VOTE

TIDAL x ROCK THE VOTE TIDAL x ROCK THE VOTE

Списъкът с изпълнителни, които излизаха на сцената онази вечер, беше много дълъг и си признавам, че повечето имена бяха непознати за мен. Добре де, бях слушал парчета по радиото на Farruko, French Montana и няколко други, но всъщност най-голямата изненада беше H.E.R.

22-годишната Габриела Уилсън, както е истинското й име, беше обявена на сцената като носител на награди Грами, което привлече вниманието ми и зачаках да чуя гласа й с интерес. Оказа се едно от най-приятните неща, които съм слушал от месеци и в момента не спирам да превъртам музиката й - всяко едно изпълнение. Със сигурност бих искал да ви препоръчам да я чуете.

TIDAL x ROCK THE VOTE TIDAL x ROCK THE VOTE

Това на ръката ми между другото е гривна, която раздадоха на всички при влизане в залата и която се активира с изпращане на кода ѝ чрез SMS на посочен номер. След това дистанционно се създават светлинни ефекти, използвайки китките на цялата аудитория. 

TIDAL x ROCK THE VOTE

TIDAL x ROCK THE VOTE

След концерта бяхме на "афтърпарти" в бара на Jay Z 40/40, но самият Jay Z не се появи.

TIDAL x ROCK THE VOTE

На следващата сутрин тръгнахме обратно към Европа, като се оказа, че в TIDAL веднага са били качени записи от снощния концерт. Можете да ги гледате и днес. А колкото до Ню Йорк и вдъхновяващия му въздух - надявам се скоро да имам повод да се върна пак, защото това е един от най-вълнуващите градове, в които съм бил и в които всяка гледка, всеки поглед, е картичка. Сцена от филм.

Радвам се и за страхотната компания, която заформихме с колегите от България и която допринесе за страхотното преживяване. 

TIDAL x ROCK THE VOTE

TIDAL x ROCK THE VOTE

Снимките по-горе са заснети с Galaxy Note 10+ на Samsung.

А още кадри от пътуването можете да разгледате в Instagram https://www.instagram.com/nixanbal/.

TIDAL x ROCK THE VOTE

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer