НачалоНовиниFoxconn ще открие фабрика за LCD панели в САЩ

Foxconn ще открие фабрика за LCD панели в САЩ

675
Написана от  nixanbal 27 юли 2017
Foxconn ще открие фабрика за LCD панели в САЩ

Тръмп отдавна изрази желание да прехвърли китайските фабрики на Foxconn в САЩ, така че iPhone да се сглобява на родна земя, но на този етап няма такъв задействан план. В щата Уисконсин обаче скоро ще заработи нов завод за производство на LCD панели, в който Foxconn са готови да инвестират. 

Проектът в Уисконсин ще бъде част от плановете на Foxconn за обща инвестиция от $10 милиарда в продукция на територията на Щатите, стана официално ясно на събитие, на което присъстваха президентът на САЩ Доналд Тръмп и шефът на Foxconn Тери Гоу. 

В новата фабрика се очаква да се произвеждат LCD панели, които ще са предназначени за телевизорите Sharp. 

Защо пък Sharp? Защото компанията майка на Foxconn - Hon Hai - има контролиращ дял акции в Sharp и предвид стабилните позиции на марката телевизори в САЩ - производство на място там звучи като логичен ход. 

Фабриката в Уисконсин ще открие за начало 3000 работни места, а прогнозите са, че общите инвестиции от $10 милиарда могат да осигурят работа на над 13 000 американци. 

Дали в бъдеще производството на iPhone също ще бъде пренесено на родна земя - предстои да разберем. 

Приложението за електронни билети Tickey през август ще заработи и в градския транспорт на Варна

Българското приложение Tickey, което заменя хартиения билет с електронен вариант на смартфона, скоро ще стартира и в градския транспорт на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer