Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниФранция глоби Apple с 1.1 милиарда евро заради картелни споразумения

Франция глоби Apple с 1.1 милиарда евро заради картелни споразумения

739
Написана от  nixanbal 16 март 2020
Франция глоби Apple с 1.1 милиарда евро заради картелни споразумения

1.1 милиарда евро глоба са наложили антимонополните органи във Франция на Apple. Причината е обвинение в картелни споразумения в страната, които са довели до изкуствено поддържане на цените. 

Франция обвинява създателите на iPhone в картелно споразумение с техните дистрибутори. Две от търгуващите на едно с iPhone компании също са глобени заради договорки за цените. Tech Data и Ingram Micro трябва да платят 76.1 млн. евро и 62.9 млн. евро съответно. 

Общата сума по глобата от над 1.24 млрд. евро е най-голямата досега, постановена в един случай, коментират от френския антимонополен орган.

Apple и двама от нейните дистрибуционни партньори са се съгласили да не си съперничат ценово и да не се конкурират помежду си, което е довело до изкуствени цени за продукти на Apple, казват от френската КЗК. 

Обявената днес глоба е втората за Apple от френските власти в рамките на два месеца. През февруари компанията от Купертино трябваше да плати 25 млн. евро заради случая със софтуерните ъпдейти, които умишлено правеха стари модели iPhone по-бавни.

На живо от световната премиера на Samsung Galaxy S10e, S10 и S10+

Здравейте от Tobacco Dock тук в Лондон, където Samsung току-що представи новите си смартфони от серията Galaxy S10. Основните модели…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer