Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGalaxy Note 9 също може да не получи вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Galaxy Note 9 също може да не получи вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

2188
Написана от  nixanbal 09 март 2018
Galaxy Note 9 също може да не получи вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Темата за вградения в дисплея на смартфона скенер за пръстови отпечатъци продължава да се влачи в новинарския поток вече няколко години. Последните убеждения на анализаторите бяха, че Galaxy Note 9 на Samsung може да е един от първите масови модели с тази технология, но според нови коментари и този апарат ще пропусне екстрата. 

Информацията идва от популярния анализатор Минг-Чи Куо от KGI Securities, който преди време очакваше Note 9 да има вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци, но сега промени прогнозите си. 

Минг-Чи Куо всъщност се съгласява със скорошните слухове, че Samsung няма да успее с тази технология за Note 9. Причината е, че все още има технически пречки, както пред решението с ултразвуков скенер на Qualcomm, така и с оптичния скенер на Samsung LSI, Goodix, Egis и Synaptics.

Анализаторът посочва, че в близките две години повечето Android производители ще залагат предимно на сканираща лицата технология. В дългосрочен план обаче тя няма да успее да измести напълно скенера за пръстови отпечатъци, затова и убеждението е, че Samsung в един момент ще успеят да предложат такъв модел. 

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer