Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGalaxy S7 и S7 edge донесоха 18% ръст в печалбата на Samsung за второто тримесечие

Galaxy S7 и S7 edge донесоха 18% ръст в печалбата на Samsung за второто тримесечие

2395
Написана от  nixanbal 28 юли 2016
Galaxy S7 и S7 edge донесоха 18% ръст в печалбата на Samsung за второто тримесечие

Samsung обяви официално финансовите си резултати за второто тримесечие на 2016 г., с които потвърди очакванията за блестящо представяне. Корейците отчитат ръст в приходите и печалбата, които ги изваждат от дупката, към която се бяха запътили през последните две години.

За периода април-юни Samsung отчита $45.2 милиарда приходи, което е 5% ръст на годишна база, както и $7.22 милиарда - 18% повече спрямо същия период година по-рано.

Основна заслужа за успеха през пролетната четвърт има мобилното подразделение на компанията и топмоделите Galaxy S7 и Galaxy S7 edge. Бизнесът с тези устройства е донесъл повече от половината от приходите и печалбата, като интересното е, че по-скъпият и по-голям модел S7 edge е по-продаван от оригиналния S7. Нищо чудно, че се очаква новият Note 7 да има само версия с извит дисплей. 

За лятното тримесечие Samsung очаква солидно представяне на смартфоните си и потвърждава задаващата се премиера на нов модел с голям екран (Note 7). Компанията ще разчита на по-сериозен брой продажби на по-достъпните си серии Galaxy A и Galaxy J, както и наскоро пуснатата в Китай серия Galaxy C. 

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer