nixanbal banner shapes 1020x120

НачалоНовиниГеймър управлява Nissan GT-R от хеликоптер с контролер за PlayStation 4

Геймър управлява Nissan GT-R от хеликоптер с контролер за PlayStation 4

1116
Написана от  nixanbal 11 октомври 2017
Геймър управлява Nissan GT-R от хеликоптер с контролер за PlayStation 4

По случай излизането на Gran Turismo Sport в Европа на 18 октомври в мрежата се появи промо видео, в което популярен геймър управлява дистанционно модифициран Nissan GT-R чрез контролер за PlayStation 4. 

Във видеото по-долу ще видите геймъра, а впоследствие и реален автомобилен състезател Ян Марденборо, да управлява модификация на спортната машина чрез контролер DualShock 4 за PlayStation. 

Въпросният Nissan GT-R /C е оборудван с четири робота, които контролират волана, трансмисията, спирачките и газта. Шест компютъра, монтирани в багажника, актуализират подаваните команди със скорост 100 пъти в секунда. Kонтролерът PS4 DualShock 4 е свързан с микрокомпютър, който интерпретира сигналите от джойстика и бутона и ги предава към бордовите системи на GT-R /C.

Nissan GT-R

Безжичното управление е с първичен обхват на действие от един километър, но през цялото време Марденборо се намира в хеликоптер, следващ автомобила. За да може той да преценява правилно скоростта на колата в завоите, на LCD дисплей в кокпита на хеликоптера е монтиран сензор на Racelogic VBOX Motorsport. 

При обиколката на пистата „Силвърстоун” максималната скорост е прехвърляла 210 км/ч.

Ето и забавната част - самото видео...

MWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте с един от любимите ми материали в nixanbal.com, които традиционно излизат всяка година в навечерието на Mobile World Congress.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer