Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниГлавният финансов директор на Huawei е била арестувана в Канада

Главният финансов директор на Huawei е била арестувана в Канада

2221
Написана от  nixanbal 06 декември 2018
Главният финансов директор на Huawei е била арестувана в Канада

Менг Уанжоу (на снимката долу), главният финансов директор на Huawei, водещ производител на телеком оборудване и мобилни устройства, е била арестувана във Ванкувър, Канада, по искане на правоприлагащите органи на САЩ, съобщава The Globe and Mail. Причината е подозрение в нарушаване на търговските санкции на САЩ срещу Иран. 

Huawei са потвърдили информацията пред няколко американски сайта, като са посочили, че са им предоставени много малко детайли относно обвиненията срещу Уанжоу.

Според източника арестът се е случил още на 1 декември, но става общоизвестен едва днес. 

meng-wanzhou

Припомням ви, че между властите на САЩ и китайските доставчици на телеком оборудване съществува напрежение от няколко години насам. През 2018 г. се появи информация, че мобилните оператори в страната са били посъветвани да не предлагат на клиентите си смартфони от китайски производители. 

Изключване на компании като Huawei и ZTE от телеком мрежите на Австралия и Нова Зеландия също стана факт. Появи се информация още, че властите на САЩ са посъветвали и Канада да не използва китайско оборудване за своите бъдещи 5G мрежи.

САЩ и Китай водят търговска война, в която току-що беше обявено 90-дневно примирие, но по-горният случай едва ли ще помогне то да бъде продължено. 

TECHDRIVE: Представяме Galaxy Note 9 и Galaxy Watch във VW T-Roc

Здравейте с новия брой на видеопоредицата TECHDRIVE, в която с експерти от бранша обсъждаме най-новите технологични иновации в най-интересните автомобили…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer