НачалоНовиниGLOBUL пуска музикалната стрийминг услуга Akazoo

GLOBUL пуска музикалната стрийминг услуга Akazoo

3120
Написана от  nixanbal 29 юни 2013
GLOBUL пуска музикалната стрийминг услуга Akazoo

GLOBUL подготвя нова музикална услуга за абонатите си, която ще се предлага като допълнителен пакет или самостоятелен тарифен план под името GLOBUL Music, научи nixanbal.com. Става въпрос за услугата за стрийминг на музика Akazoo, която дава достъп на потребителите до над 15 милиона музикални парчета. 

Ако не сте абонат на услугата, можете да слушате само откъси от песните

GLOBUL Music се предлага като тарифен план с месечна такса 16.99 лв. За толкова потребителите получават достъп до услугата Akazoo, 300 минути към мобилната мрежа на оператора и 300 МВ трафик на максимална скорост и неограничен след това, но при намалена скорост. Минута разговор след включените, както и към другите оператори струва 32 ст. 

Музикалната услуга може да се ползва и от абонати на други тарифни планове, като за целта трябва да прибавят допълнителен пакет със същото име - GLOBUL Music. Въпросният има месечна такса 8.90 лв., която се начислява към останалата такса на абоната, като за тази цена потребителите получават достъп до музикалната библиотека, но не и екстра трафик или минути. Така че необходимият трафик за слушане на парчетата, ще се таксува според тарифния план или ще черпи от включените в него МВ.

Screen Shot 2013-06-29 at 2.33.34 PM

Абонатите на GLOBUL Music могат да слушат музика през сайта globul.akazoo.com, a също и с мобилно приложение за Android (цък) и iOS. Публикуването на последното обаче още се бавело в App Store и затова операторът изчаква със старта на услугата. Поддържаните устройства са смартфони и таблети с Android 2.3.3 или по-нова (за предпочитане от 4.1 нагоре), както и с iOS 5.1 или по-висока. 

За да не изразходвате трафика от плана си, можете да ползвате Akazoo през Wi-Fi

Сайтът на GLOBUL Music изглежда приятно, лесен е за намиране на музика и създаване на плейлисти, а услугата Akazoo е интересна и със социалните си екстри, като дава възможност на потребителя да свърже Facebook акаунта си и музикалните му активности да се отразяват и в социалната мрежа.

Като недостатък на предложението от GLOBUL бих отбелязал, че трафикът за стриймване на музика трябваше да е безплатен и да не се отразява върху тарифния план на абоната. Това със сигурност би стимулирало повече хора да активират Akazoo, тъй като в момента се плаща не само таксата на самата услуга, но и изразходваните мегабайти за достъп до нея. Добрата новина е, че все пак може да се използва през Wi-Fi връзка.

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer