Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle обмисля да сложи свой човек начело на Motorola

Google обмисля да сложи свой човек начело на Motorola

1488
Написана от  nixanbal 24 февруари 2012
Google обмисля да сложи свой човек начело на Motorola

Сагата Google-Motorola започна миналото лято, когато интернет компанията обяви, че ще придобие мобилното подразделение Motorola Mobility за $12.5 милиарда. В последвалите месеци сделката премина през одобрението на акционерите, а наскоро получи зелена светлина и от Европейската Комисия, и регулаторите в САЩ. Днес Bloomberg съобщава, че Google планира да постави свой човек начело на придобитата компания, който да замени главния изпълнителен директор и симпатичен мене човечец Санджай Джа.

Веднага след финализирането на сделката Google планира да смени Санджай Джа с Денис Удсайд, старши вицепрезидент в интернет гиганта, съобщава Bloomberg, позовавайки се на трима души, близки до случая.

Изборът на Удсайд е дошъл след преглед на няколко възможни имена, сред които Кристи Уйат, старши вицепрезидент на Motorola Mobility, както и Джон Бъчър, главен стратегически директор в компанията.

Денис Удсайд е служител на Google от 2003 г. а от септември 2011-а е назначен да ръководи интегрирането на Motorola Mobility в компанията.

„Фокусирани сме върху бизнеса и приключването на сделката и няма да коментираме смяна в ръководството,“ е заявила пред Bloomberg Джил Хейзълбейкър, говорител на Google.

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer