Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle отвори първия си физически магазин

Google отвори първия си физически магазин

3160
Написана от  nixanbal 02 октомври 2011
Google отвори първия си физически магазин

Интернет гигантът Google минава от онлайн и в офлайн пространството и в петък отвори първия си физически магазин в Лондон. Щандът наречен Chromezone всъщност се намира в друг голям магазин за техника и ще има за цел да информира посетителите за новите хромбуци на Google.

Т.нар. Chromebooks са лаптопи с операционната система Chrome OS, създадени предимно за сърфиране в интернет. Разположеният на около 27 квадратни метра площ магазин Chromezone ще позволи на хората да разгледат подробно предложенията на Google и неговите партньори, като ще могат обстойно да разцъкат платформата, да свалят и тестват уеббазираните приложения и да се убедят сами в предимствата на тези машини.

“Много неща в живота, като футбола и рок музиката, могат да се усетят най-добре на живо. Хромбуците не са изключение.“, се казва на официалния блог на Chrome.

Вторият Chromezone ще отвори врати следващата седмица в голям търговски център близо до Лондон, а в следващите месеци такива магазини ще се появят и в други страни. Присъствали на откриването обаче отбелязват, че интересът и суматохата са били нищо в сравнение с отварянето на нов Apple Store.

chromezone-curryspcworld

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer