НачалоНовиниGoogle получи първия си лиценз за самоуправляващи се автомобили

Google получи първия си лиценз за самоуправляващи се автомобили

1630
Написана от  nixanbal 08 май 2012
Google получи първия си лиценз за самоуправляващи се автомобили

Самоуправляващите се автомобили са сочени от някои за „колите на бъдещето“ и със сигурност са вълнуваща тема за слабите шофьори. Добрата новина е, че въпросните скоро ще започнат да обикалят улиците на Невада, където Google получи първия си лиценз, съобщи Reuters.

Още миналата година Невада разреши самоуправляващи се автомобили да се разхождат из пътищата на щата, което бе първият такъв приет закон в САЩ. Той влезе в сила на 1 март 2012 г. и ето че Google скоро може да се възползва от него.

Самоуправляващите се автомобили на Google разчитат на камери, радари, лазери и използват достъп с база данни, събрана по-рано от „ръчно“ шофирани коли. Лицензираният автомобил на компанията е модифицирана с тази технология Toyota Prius.

Повечето инциденти на пътя без съмнение са причинени от шофьорите, но доколко може да се разчита на самоуправляваща се машина и какво се случва ако ти „забие уиндоуса“? Извън шегата, темата е изключително интересна и предстои да следим развитието ѝ.

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer