Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle, Apple и Amazon се включват в наддаването за бизнеса с чипове на Toshiba

Google, Apple и Amazon се включват в наддаването за бизнеса с чипове на Toshiba

1493
Написана от  nixanbal 03 април 2017
Google, Apple и Amazon се включват в наддаването за бизнеса с чипове на Toshiba

Toshiba обяви миналия месец, че ще продаде бизнеса си с чипове, като през уикенда стана ясно, че и някои от най-големите технологични компании също имат интерес да се включат в наддаването. Според The Korea Herald в търга ще участват Google, Apple и Amazon. 

Говори се, че в момента общо 10 компании са проявили интерес към бизнеса с чипове на Toshiba, като в списъка влизат още най-големият в света производител на NAND флаш памет Western Digital, корейският производител на чипове SK hynix, тайванците Hon Hai и американската Broadcom.

Според информацията интересът на Apple е сериозен, тъй като с евентуалното придобиване на този бизнес от Toshiba компанията от Купертино ще може сама да произвежда памет за своите смартфони. Така Samsung би изгубила един от най-големите си клиенти. 

Колкото до Google и Amazon - те най-вероятно биха разчитали на активите на Toshiba, за да създават свои собствени сървъри, смятат експертите. 

Не се посочва кога се очаква да бъде сключена сделката, но ще следя темата. 

На живо от премиерата на новите смартфони Nokia в Барселона

Здравейте от Музея за съвременно изкуство на Барселона, където за втора поредна година HMD Global организира представянето на новите си…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer