Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle Assistant излиза за iPhone

Google Assistant излиза за iPhone

2215
Написана от  nixanbal 17 май 2017
Google Assistant излиза за iPhone

На започналата днес конференция за разработчици Google I/O се потвърдиха слуховете, че Google Assistant ще излезе и за iPhone. Виртуалният помощник на Google ще се появи като самостоятелно приложение за смартфоните и таблетите на Apple. 

Google Assistant ще бъде отделно приложение за iPhone, което ще изглежда много близко до това за Android, а и ще изпълнява подобни задачи. Но не всички.

Заради ограничения в API версията за смартфоните на Apple няма да може да върши някои задачи, независимо че звучат съвсем простичко - задаването на аларма например. 

В Google Assistant, включително за iOS, ще бъдат добавени нови функционалности, които бяха обявени днес на Google I/O. 

Възможност за комуникация с асистанта чрез писане например е нещо, което ще бъде удобно в случаите, когато сте навън и не е удобно да говорите. Докато пишете, ще получавате и отговорите без звук.

17-05-17 lens opa foxes 02c phone.width-2000

Друга новост ще бъде възможността Google Assistant да използва камерата, за да разпознава обекти и да ви предлага контекстна информация или различни опции за работа с получената такава. Снимка на плакат за концерт например може да изведе опция да потърсите инфо за групата в интернет, да закупите билети за събитието или да го добавите в календара си.

Това всъщност е разработката Google Lens, която ще бъде интегрирана в асистента на Google, а и не само там.

Google Lens ще може много повече, дори да премахва нежелани обекти от снимки в галерията Photos. Ако сте снимали нещо през ограда например - тя ще може да бъде заличена от кадъра, след като вече е заснет. 

И понеже няма да има опция вместо Siri с хоум бутона на iPhone да стартирате Google Assistant, приложението ще бъде изнесено като уиджет. 

Интересно дали след днешните новини около Google Assistant Samsung все още счита за нужно да инвестира време и пари в Bixby. 

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer