Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниGoogle е поискала разрешение от САЩ да възобнови бизнеса си с Huawei

Google е поискала разрешение от САЩ да възобнови бизнеса си с Huawei

702
Написана от  nixanbal 27 февруари 2020
Google е поискала разрешение от САЩ да възобнови бизнеса си с Huawei

Google е поискала от властите на САЩ да ѝ бъде предоставен лиценз, с който да възобнови бизнес отношенията си с Huawei. Информацията е била потвърдена тази седмица от Самир Самат, вицепрезидент на Android и Google Play, пишат немските медии, но не е ясно дали и кога американското правителство ще отговори на молбата. 

Google по всяка вероятност има интерес да работи с Huawei, които в момента са номер 2 по доставки на смартфони в света и това поставя услугите на американската компания в ръцете на десетки милиони потребители. 

Huawei също са изразявали желание да възобновят отношенията си с Google, въпреки че в момента полагат сериозни усилия в налагане на своето алтернативно решение - Huawei Mobile Services и онлайн магазина за приложения AppGallery. 

Дали САЩ ще даде зелена светлина пред Google - предстои да разберем. Това обаче вече се случи за друга американска компания - Microsoft, което позволи на Huawei да предложи новите си лаптопи с операционната система Windows 10. 

От друга страна напоследък се чуват слухове за намерения за все по-строги мерки от САЩ спрямо Huawei, като например спиране на доставките на чипове от трети страни към китайската компания. 

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer