Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle е загрижена за иновациите в Qualcomm след евентуално придобиване от Broadcom

Google е загрижена за иновациите в Qualcomm след евентуално придобиване от Broadcom

980
Написана от  nixanbal 11 декември 2017
Google е загрижена за иновациите в Qualcomm след евентуално придобиване от Broadcom

Qualcomm е в очакване на нова оферта за придобиване от Broadcom, но Google и други компании стискат палци това да не се случи. Причината е, че според технологичните гиганти евентуалната сделка може да ощети иновациите на чипмейкъра.

Оказва се, че Google и Microsoft са загрижени какво ще се случи с техните партньори Qualcomm, ако бъдат придобити от Broadcom, тъй като последните са популярни с приоритизиране съкращаване на разходите пред инвестицията в иновации. И двете компании са изразили безпокойството си пред Qualcomm, пише CNBC. 

От друга страна по-горните два технологични гиганта може да се чувстват пряко засегнати от потенциалната сделка и заради перспективите след нея отношенията между Qualcomm и конкурентната им Apple да се подобрят. Двете компании в момента са обвързани в съдебен спор за сериозни суми и обвинения, но Broadcom изрази намерение този конфликт да бъде успокоен, ако се стигне до придобиване. 

Предстои да разберем какви са амбициите на Broadcom, които скоро се очаква да предложат нова, по-висока оферта за придобиване на Qualcomm. Припомням ви, че скорошният им опит от миналия месец претърпя неуспех заради твърде ниска цена. 

Qualcomm от своя страна са поискали от Google, Microsoft и други компании да не изразяват публично коментари срещу потенциалната сделка, пише източникът

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer