Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle е загрижена за иновациите в Qualcomm след евентуално придобиване от Broadcom

Google е загрижена за иновациите в Qualcomm след евентуално придобиване от Broadcom

1077
Написана от  nixanbal 11 декември 2017
Google е загрижена за иновациите в Qualcomm след евентуално придобиване от Broadcom

Qualcomm е в очакване на нова оферта за придобиване от Broadcom, но Google и други компании стискат палци това да не се случи. Причината е, че според технологичните гиганти евентуалната сделка може да ощети иновациите на чипмейкъра.

Оказва се, че Google и Microsoft са загрижени какво ще се случи с техните партньори Qualcomm, ако бъдат придобити от Broadcom, тъй като последните са популярни с приоритизиране съкращаване на разходите пред инвестицията в иновации. И двете компании са изразили безпокойството си пред Qualcomm, пише CNBC. 

От друга страна по-горните два технологични гиганта може да се чувстват пряко засегнати от потенциалната сделка и заради перспективите след нея отношенията между Qualcomm и конкурентната им Apple да се подобрят. Двете компании в момента са обвързани в съдебен спор за сериозни суми и обвинения, но Broadcom изрази намерение този конфликт да бъде успокоен, ако се стигне до придобиване. 

Предстои да разберем какви са амбициите на Broadcom, които скоро се очаква да предложат нова, по-висока оферта за придобиване на Qualcomm. Припомням ви, че скорошният им опит от миналия месец претърпя неуспех заради твърде ниска цена. 

Qualcomm от своя страна са поискали от Google, Microsoft и други компании да не изразяват публично коментари срещу потенциалната сделка, пише източникът

Razer Phone 2 пристига с по-ярък дисплей, безжично зареждане и подобрена камера

Razer обявиха днес втория си смартфон, който предлага подобрения по някои от слабите страни на оригинала, а освен това добавя…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer