НачалоНовиниGoogle не гарантира ъпдейти за смартфоните Pixel след октомври 2018 г.

Google не гарантира ъпдейти за смартфоните Pixel след октомври 2018 г.

3538
Написана от  nixanbal 21 октомври 2016
Google не гарантира ъпдейти за смартфоните Pixel след октомври 2018 г.

Със серията Pixel Google рестартира участието си на смартфон пазара, акцентирайки върху факта, че всичко около тези устройства е според техните виждания. Имайки предвид придърпването на смартфоните под шапката на технологичния гигант, беше нормално някои потребители да очакват промени в политиката с ъпдейтите на Google. Уви, това няма да се случи и моделите Pixel ще имат не по-дълга поддръжка от тази на серията Nexus. 

За Pixel и Pixel XL от Google обещават ъпдейти до октомври 2018 г. - т.е. за период от 2 години след анонса на устройствата. Същият е срокът на поддръжка и при смартфоните Nexus. 

Оказва се, че #madebygoogle не означава и подобрено софтуерно обслужване. 

И ако за мнозина 2 години би било съвсем ОК, защото така или иначе след това биха сменили смартфона си, при iPhone положението е съвсем различно. Apple традиционно поддържа с големи ъпдейти моделите си в продължение на 4-5 години.

Все пак трябва да отбележим, че Google "не гарантира" софтуерни актуализации след октомври 2018 г., но оставя мъничка надежда, че това все пак може да се случи. 

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer