Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle инвестира $22 милиона в операционната система на базовите телефони Nokia

Google инвестира $22 милиона в операционната система на базовите телефони Nokia

2180
Написана от  nixanbal 28 юни 2018
Google инвестира $22 милиона в операционната система на базовите телефони Nokia

Google ще инвестира $22 милиона в мобилната операционна система KaiOS, на която се базират Nokia 3310, Nokia 8110 4G и бюджетните мобилни телефони на други производители. По този начин подобни устройства ще получат достъп до услугите и приложенията на Google. 

Инвестицията на Google не е толкова странна, защото това не означава подпомагане на зараждащ се конкурент на Android, а достигане до нова категория мобилни телефони, които са с толкова базови характеристики, че не би било изобщо възможно да им бъде инсталирана Android OS. 

KaiOS всъщност е базирана на провалената Firefox OS платформа и е предпочитан избор за базовите телефони на HMD Global (Nokia), TCL и Micromax. До момента в световен мащаб са доставени над 40 милиона мобилни устройства с тази операционна система, пише The Verge, базирайки се на информация от TechCrunch. 

Така Google ще може да инсталира на тези телефони своите приложения и услуги, сред които Google Assistant, Google Maps, YouTube и Google Search например. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer