Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle отчита над 100% ръст в продажбите на смартфоните Pixel за последните три месеца

Google отчита над 100% ръст в продажбите на смартфоните Pixel за последните три месеца

1173
Написана от  nixanbal 26 юли 2019
Google отчита над 100% ръст в продажбите на смартфоните Pixel за последните три месеца

Google представи финансовите си резултати за второто тримесечие на 2019 г., в които се откроява сериозен ръст в продажбите на смартфоните Pixel. Увеличението е над 100% спрямо същия период на миналата година, обяви Съндар Пичай, главен изпълнителен директор на компанията. 

Разбира се, основната причина за бума в продажбите на Pixel в периода април-юни е пускането на новите два модела Pixel 3a и Pixel 3a XL през май. Те, за разлика от обичайните премиери на Google, са позиционирани не в най-високия, а в средния ценови сегмент. Въпреки това Pixel 3a и XL версията му предлагат сходни фотовъзможности, което изглежда е достатъчно за сериозен брой потребители, за да ги накара да изберат един от моделите. 

От Google не посочват точни бройки и сума от приходите конкретно за телефоните, но Пичай обяви над 2 пъти по-високи продажби, като подчерта и широкото разпространение на Pixel 3а и 3a XL сред мобилните оператори в САЩ. 

Категорията "Други приходи", в която влизат смартфоните заедно с Play Store и Google Cloud, е генерирала $6.18 милиарда приходи за Q2 на 2019 г., сравнено с $4.4 милиарда за същия период година по-рано. 

"Очаквайте още хардуерни продукти тази есен", обяви шефът на Google, което със сигурност е препратка към Pixel 4 и Pixel 4 XL - двата нови премиум модела, чиято премиера би трябвало традиционно да се състои през октомври.  

Официално: Това е Google Pixel 4

Днес в Twitter се случи нещо, което струва ми се никога не бяхме виждали досега. Голяма технологична компания коментира официално…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer