НачалоНовиниGoogle представи смартфоните Pixel и Pixel XL - първите с вграден Google Assistant

Google представи смартфоните Pixel и Pixel XL - първите с вграден Google Assistant

8288
Написана от  nixanbal 04 октомври 2016
Google представи смартфоните Pixel и Pixel XL - първите с вграден Google Assistant

Google официално представи новите си смартфони Pixel и Pixel XL. Както подсказваше и хаштагът #madebygoogle, който се завъртя в мрежата седмици преди днешната премиера, това са устройства, с които Google акцентира върху собственото си име и услуги, отваряйки нова страница пред себе си. Pixel и Pixel XL са първите смартфони с интегриран Google Assistant, който с помощта на изкуствения интелект обещава да помага в ежедневието на потребителите.

Google Pixel има 5" AMOLED дисплей, използва чипсет Snapdragon 821, 4 GB RAM, 32 или 128 GB вградена памет, скенер за пръстови отпечатъци, USB Type-C конектор и 2770 mAh батерия, която за 15 минути на зарядното събира енергия за 7 часа ползване.

Screen Shot 2016-10-04 at 7.42.53 PM

Камерата е 12.3 МР и има 89 точки в тестовете на DxOMark, което е най-високият резултат в този сайт и на тази база Google ще рекламира Pixel като смартфоните с най-добра камера в света. Камерата на Pixel има пиксели с размер 1.55 микрона и бленда f/2.0, записва 4k видео и има стабилизация, която поне на демото изглеждаше впечатляващо.

По-големият Google Pixel XL има 5.5" AMOLED екран и същата конфигурация, но с по-голяма батерия - 3450 mAh.

Screen Shot 2016-10-04 at 7.42.38 PM

И двата модела идват с Google Assistant, което представлява усъвършенствана версия на гласовия асистент на Google. Той може да отговаря на всякакви въпроси, да помага в организацията на срещи, навигация, да търси информация за вас и т.н. С времето Google Assistant ще става все по-добър и все по-полезен за вас, а целта е всеки да има "Google за своя собствен свят".

Screen Shot 2016-10-04 at 7.33.56 PM

Смартфоните Pixel идват с неограничено пространство в облака от Google Photos за съхранение на снимки и видео с най-високо качество. Да, дори 4k видеозаписите.

Операционната система, разбира се, е най-актуалният Android 7.1 Nougat, който поддържа автоматични ъпдейти - обновленията ще се изтеглят автоматично.

Това са първите смартфони, които ще са съвместими с новите очила за виртуална реалност Daydream на Google, за които ще ви разкажа в отделен пост. 

Pixel и Pixel XL ще се предлагат от днес за предварителна поръчка в ограничен списък страни (САЩ, Канада, Австралия, Германия и Великобритания), като цената започва от $649.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer