Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle представи смартфоните Pixel и Pixel XL - първите с вграден Google Assistant

Google представи смартфоните Pixel и Pixel XL - първите с вграден Google Assistant

7338
Написана от  nixanbal 04 октомври 2016
Google представи смартфоните Pixel и Pixel XL - първите с вграден Google Assistant

Google официално представи новите си смартфони Pixel и Pixel XL. Както подсказваше и хаштагът #madebygoogle, който се завъртя в мрежата седмици преди днешната премиера, това са устройства, с които Google акцентира върху собственото си име и услуги, отваряйки нова страница пред себе си. Pixel и Pixel XL са първите смартфони с интегриран Google Assistant, който с помощта на изкуствения интелект обещава да помага в ежедневието на потребителите.

Google Pixel има 5" AMOLED дисплей, използва чипсет Snapdragon 821, 4 GB RAM, 32 или 128 GB вградена памет, скенер за пръстови отпечатъци, USB Type-C конектор и 2770 mAh батерия, която за 15 минути на зарядното събира енергия за 7 часа ползване.

Screen Shot 2016-10-04 at 7.42.53 PM

Камерата е 12.3 МР и има 89 точки в тестовете на DxOMark, което е най-високият резултат в този сайт и на тази база Google ще рекламира Pixel като смартфоните с най-добра камера в света. Камерата на Pixel има пиксели с размер 1.55 микрона и бленда f/2.0, записва 4k видео и има стабилизация, която поне на демото изглеждаше впечатляващо.

По-големият Google Pixel XL има 5.5" AMOLED екран и същата конфигурация, но с по-голяма батерия - 3450 mAh.

Screen Shot 2016-10-04 at 7.42.38 PM

И двата модела идват с Google Assistant, което представлява усъвършенствана версия на гласовия асистент на Google. Той може да отговаря на всякакви въпроси, да помага в организацията на срещи, навигация, да търси информация за вас и т.н. С времето Google Assistant ще става все по-добър и все по-полезен за вас, а целта е всеки да има "Google за своя собствен свят".

Screen Shot 2016-10-04 at 7.33.56 PM

Смартфоните Pixel идват с неограничено пространство в облака от Google Photos за съхранение на снимки и видео с най-високо качество. Да, дори 4k видеозаписите.

Операционната система, разбира се, е най-актуалният Android 7.1 Nougat, който поддържа автоматични ъпдейти - обновленията ще се изтеглят автоматично.

Това са първите смартфони, които ще са съвместими с новите очила за виртуална реалност Daydream на Google, за които ще ви разкажа в отделен пост. 

Pixel и Pixel XL ще се предлагат от днес за предварителна поръчка в ограничен списък страни (САЩ, Канада, Австралия, Германия и Великобритания), като цената започва от $649.

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer