НачалоНовиниGoogle предупреждава потребителите да не инсталират YouTube и Gmail на несертифицирани смартфони Huawei

Google предупреждава потребителите да не инсталират YouTube и Gmail на несертифицирани смартфони Huawei

21489
Написана от  nixanbal 22 февруари 2020
Google предупреждава потребителите да не инсталират YouTube и Gmail на несертифицирани смартфони Huawei

В обширно съобщение Google адресира въпроса с инсталирането по неофициален път на приложения като Gmail и YouTube върху смартфони на Huawei, които не са били сертифицирани за ползване на услугите им. Според компанията това крие риск за сигурността. 

Преди всичко Google изяснява въпропса, като посочва, че пуснатите преди 16 май 2019 г. смартфони на Huawei ще продължат да получават ъпдейти, поне докато това е позволено. 

Устройствата, които излизат след тази дата обаче, нямат сертификат за ползване на услугите и приложенията на Google. Затова от компанията предупреждават потребителите с такива да не инсталират по неофициален път Gmail, YouTube и дори самия Play Store, защото не може да бъде гарантирана сигурността им.

Посочва се, че потребителите могат да проверят дали смартфонът им с Android е сертифициран и защитен, като отворят Google Play Store, влязат в Меню, Настройки и проверят дали има Play Protect сертификат.

Припомням ви, че новите модели на Huawei не използват услугите на Google заради войната между САЩ и Китай. Вместо това вече разчитат на алтернативния пакет на компанията Huawei Mobile Services и имат свой собствен магазин за приложения - App Gallery. 

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer