НачалоНовиниGoogle прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

11957
Написана от  nixanbal 19 май 2019
Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може да има търговски взаимоотношения, току-що Reuters съобщи, че Google прекъсва своите връзки с китайския технологичен гигант. Това ще се отрази на бъдещите, а вероятно и на настоящите смартфони Huawei с Android, пише източникът. 

Alphabet, компанията майка на Google, преустановява бизнес взаимоотношенията си с Huawei, които изискват предаване на хардуерни и софтуерни продукти, с изключение на тези със свободен лиценз, съобщи Reuters в неделя вечер.

Така Huawei ще изгуби незабавно достъп до популярни приложения и услуги, сред които Gmail, YouTube и самия магазин за приложения Google Play Store.

Детайли за различните услуги все още се обсъждат вътрешно в Google, а адвокатите на Huawei също в момента изследват мащабите на удара, който търговският департамент на САЩ им нанася. 

Huawei все още ще може да се възползва от версията на Android, която е с отворен код и свободно достъпна за всички (Android Open Source Project), но Google ще спре всякаква техническа поддръжка и сътрудничество по отношение на своите услуги и Android с Huawei. Това вероятно ще има ефект и върху обещаните ъпдейти до следващите версии на платформата за настоящите устройства. 

Очакваме и официалното изявление на Huawei по въпроса. 

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer