НачалоНовиниGoogle признава за проблем с камерата на Pixel, обещава скорошно решение

Google признава за проблем с камерата на Pixel, обещава скорошно решение

3449
Написана от  nixanbal 26 октомври 2016
Google признава за проблем с камерата на Pixel, обещава скорошно решение

Оказва се, че въпреки позитивните отзиви за камерата на новите модели Pixel и Pixel XL на Google, при много потребители се появява нежелан ефект в снимките. Става въпрос за кръгове отразена светлина, за които Google призна официално, че са проблем и се надява скоро да предложи решение. 

Исаак Рейнолдс, онзи служител на Google, който наскоро обясни защо е използвана електронна, а не оптична стабилизация в новите им смартфони, признава за проблема с нежеланите рингове светлина, които се появяват в снимките на много от потребителите на Pixel.

Оказва се, че Google вече подготвя софтуерен ъпдейт, с който се надява да разреши проблема. Компанията разработва алгоритъм, който ще разпознава светлинния ефект и ще го премахва. Това ще е възможно при използване на режима HDR+.

Screen Shot 2016-10-26 at 10.14.35 AM

Това е още един начин Google да направи камерите на Pixel по-добри с времето не чрез хардуерни добавки, а със софтуерни актуализации.

Дали ъпдейтът ще реши проблема - предстои да разберем. 

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer