НачалоНовиниGoogle, Qualcomm и други осигуриха $230 милиона финансиране за развитието на смартфоните Nokia

Google, Qualcomm и други осигуриха $230 милиона финансиране за развитието на смартфоните Nokia

1252
Написана от  nixanbal 12 август 2020
Google, Qualcomm и други осигуриха $230 милиона финансиране за развитието на смартфоните Nokia

HMD Global, компанията зад смартфоните Nokia, обяви, че е осигурила ново финансиране в размер на $230 милиона, което ще помогне в бъдещото развитие на мобилните им устройства. Сред инвеститорите са Google, Qualcomm, а също и самата Nokia, която продаде на HMD Global лиценз за името на смартфоните им. 

Финансовата инжекция ще помогне на HMD Global в работата им в няколко ключови области, обявиха от компанията. Сред тях са стремежът да направят 5G смартфоните по-достъпни и продължаване прехода към предлагането на иновативни дигитални решения в новата пазарна реалност след COVID-19.

Инвестицията ще помогне на бизнеса не само да укрепи позицията си в сферата на хардуера, но и да се превърне в доставчик на цялостни мобилни решения, допълват от HMD Global. Припомням ви, че тази година компанията стартира своята международна услуга за роуминг на данни HMD Connect, засили позициите си в областта на мобилната киберсигурност с придобиването на активи от Valona Labs и изгради специални ресурси за софтуер, сигурност и услуги с новия си изследователски и развоен "Център за върхови постижения" в Тампере, Финландия.

От старта си през 2016 г. HMD Global днес работи на 91 пазара в осем региона и 250 000 търговски обекта, а до момента е продала над 240 милиона мобилни устройства. Компанията предлага смартфони предимно в средния и ниския ценови сегмент, а също поддържа несмартфон портфолиото, с което Nokia беше известна в миналото. 

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer