НачалоНовиниGoogle са потърсили първо Huawei за смартфоните Pixel, но са получили отказ

Google са потърсили първо Huawei за смартфоните Pixel, но са получили отказ

3413
Написана от  nixanbal 04 октомври 2016
Google са потърсили първо Huawei за смартфоните Pixel, но са получили отказ

По-късно днес очакваме официалната премиера на новите смартфони на Google, които ще са произведени от HTC, въпреки че логото им вероятно няма да се вижда никъде по корпусите на устройствата. Нова информация сега разкрива, че Google всъщност първо са потърсили Huawei за партньорство по моделите Pixel, но са получили отказ. Причината? Тъкмо тази закана за липсващ брандинг.

Според информация на androidpolice.com Google са потърсили първо Huawei за партньор в производството на до 3 нови смартфона през 2016 г. Имало е обаче едно допълнително условие - логото на Huawei да не се вижда никъде по устройствата, нито да бъде комуникирано в рекламните кампании за тях. 

Китайската компания веднага е отхвърлила предложението, независимо че беше партньор на Google с миналогодишния им смартфон Nexus 6P. При Nexus 6P обаче името Huawei се виждаше и на корпуса, и в маркетинг материалите. 

Тези колаборации с Google за Huawei са основно полезни заради възможността марката да добие популярност на пазара в САЩ и пред перспективата с моделите Pixel това изобщо да не се случи, китайците бързо са се отказали, пише източникът. 

Така Google са преминали към план Б и са потърсили HTC, които са приели офертата и тази вечер ще видим плода от това партньорство - смартфоните Pixel и Pixel XL.

За А серията на Samsung и най-продавания Android смартфон в началото на 2020 г.

През май излезе проучване на Strategy Analytics, което представя кои са били най-продаваните Android смартфони в света през първите три…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer