Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle: Ще видим Android 8.0 Oreo от Samsung, Sony, Huawei и Nokia още преди края на годината

Google: Ще видим Android 8.0 Oreo от Samsung, Sony, Huawei и Nokia още преди края на годината

2642
Написана от  nixanbal 22 август 2017
Google: Ще видим Android 8.0 Oreo от Samsung, Sony, Huawei и Nokia още преди края на годината

Android 8.0 Oreo официално е факт и този път има нещо интересно. Новата версия на платформата изглежда не идва изневиделица, както обикновено, а в последните месеци Google са провеждали тестове със своите хардуерни партньори, като това ще позволи на последните да осигурят ъпдейт или да пуснат нови устройства с новия софтуер още преди края на 2017-а. Самите Google потвърдиха някои от имената в свой блогпост.

Според публикация в блога на Android Developers в близките месеци ще видим нови модели с Oreo или ъпдейт до нея от редица компании, сред които са Samsung, Sony, HTC, Motorola, HMD Global (Nokia) и други. 

Няма уточнение кой производител ще пусне нов модел с Oreo и кой подготвя ъпдейт, но е много вероятно всички нови смартфони на IFA, поне тези от по-висок клас, да са с новата версия на Android. 

Това означава, че Samsung Galaxy Note 8, LG V30, Sony Xperia XZ1 и други модели, очаквани до края на месеца, може да вървят под Android 8.0. Обявената преди дни Nokia 8 пък със сигурност би трябвало да бъде обновена в близките месеци. 

На живо от премиерата на новите смартфони Nokia в Барселона

Здравейте от Музея за съвременно изкуство на Барселона, където за втора поредна година HMD Global организира представянето на новите си…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer