Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoogle Street View обновява данните си за България с камери върху автомобили и пешеходци

Google Street View обновява данните си за България с камери върху автомобили и пешеходци

1143
Написана от  nixanbal 19 август 2019
Google Street View обновява данните си за България с камери върху автомобили и пешеходци

Google започва нови снимки по улиците и на различни интересни точки в България. Целта е събраните от камери върху автомобили и пешеходци данни да бъдат използвани за опресняване на изображенията в услугата за 360-градусови виртуални разходки Street View. 

Автомобилите с инсталирани на покривите камери за 360-градусово заснемане започнаха да обикалят страната ни на 16 август. Освен тях, в 15 български града ще има и т.нар. трекери - пешеходци, които ще заснемат средата с 360-градусови камери, закрепени върху специални раници.

Street View Treker

Трекерите заснемат зони, които не са достъпни за автомобилите, като от Google обявиха, че те ще обикалят София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, а за първи път на картата, заснети с трекер, ще се появят още обекти в Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.

Street View car

Разбира се, идеята е промените в инфраструктурата и пейзажа в България да бъдат отразени в Google Maps. Припомням ви, че услугата Street View включва данни за България от 2013 г. 

Подробности - цък https://www.google.com/intl/bg/streetview/.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer