Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниGoPro отчита 31% спад в приходите за Q4 на 2015 г., подготвя дрон и 360-градусова камера

GoPro отчита 31% спад в приходите за Q4 на 2015 г., подготвя дрон и 360-градусова камера

2177
Написана от  nixanbal 05 февруари 2016
GoPro отчита 31% спад в приходите за Q4 на 2015 г., подготвя дрон и 360-градусова камера

GoPro сподели финансовите си резултати за последното тримесечие и за цялата 2015 г., с които отчита спад в приходите от 31% до $436.6 милиона за Q4. За да разведри минорното настроение от сухите цифри, производителят на най-популярните екшън камери в света припомни, че тази година ще представи първия си дрон, както и камера за 360-градусово видео. Серията Hero 5 също излиза до няколко месеца.

Въпреки по-слабите финансови постижения, през миналата година GoPro са продали 6.6 милиона камери, което е 27% ръст спрямо предходната 2014-а.

За 2016 г. компанията очаква малко по-ниски приходи от 2015 г., но планира сериозни промени в портфолиото си.

Новото поколение камери Hero 5 ще се появи до края на годината, но по-достъпните Hero, Hero+ и Hero+ LCD ще отпаднат през април.

По-вълнуващата новина е, че в първата половина на 2016-а ни очаква премиерата на първия дрон GoPro, който познаваме под името Karma. Ново видео, заснето с него и с участието на скиора Боби Браун, беше току-що споделено в официалния YouTube канал на компанията.  

Нещо повече - през лятото GoPro ще покаже и нова камера за 360-градусово видео, която ще бъде насочена към широката аудитория, а не към професионалисти. 

Главният изпълнителен директор на компанията Ник Удман обещава и по-удобен софтуер за сваляне и обработка на кадрите, което отчита като слабост за GoPro в момента. 

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer