НачалоНовиниГрафик с актуализацията до Android 11 за смартфоните Nokia

График с актуализацията до Android 11 за смартфоните Nokia

1656
Написана от  nixanbal 09 октомври 2020
График с актуализацията до Android 11 за смартфоните Nokia

В света на Android в последните години HMD Global като че ли се наложиха като лидер по отношение на продължителните и навременни ъпдейти до всяка следваща версия на операционната система. Сега от компанията споделиха, че вече приключват обновленията до Android 10 за цялото си портфолио Nokia и разпространиха график с предстоящите ъпдейти до Android 11. 

Оказва се, че за последните малко повече от 3 години смартфоните Nokia са били получили общо 1000 софтуерни актуализации, а данни на Counterpoint сочат, че 94% от портфолиото смартфони Nokia се актуализира до най-новата версия на Android в рамките на една година от пускането ѝ. Това е най-бързият процес на актуализация сред всички брандове, отбелязват от компанията. 

Всъщност тази седмица ъпдейтите до Android 10 завършват Nokia 3.1 и Nokia 5.1 и започва преходът към Android 11. 

Актуализациите до Android 11 за смартфоните Nokia започват още в това тримесечие (октомври-декември), като първи ще бъдат обновени моделите Nokia 8.3 5G (не се предлага в България) и Nokia 5.3. Nokia 8.1 и Nokia 2.2 също ще бъдат обновени до края на 2020 г.

От 2021 г. започва разпространението на Android 11 към Nokia 1.3, Nokia 2.3, Nokia 2.4, Nokia 3.4 и Nokia 4.2. Тези устройства трябва да получат ъпдейта до края на зимата (в периода януари-март 2021 г.). 

След това, в края на първото и през второто тримесечие на следващата година, HMD Global ще обнови до Android 11 още Nokia 3.2, Nokia 6.2 и Nokia 7.2, а през до края на пролетта трябва да са актуализирани още Nokia 1 Plus и Nokia 9 PureView. 

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer