НачалоВидео ревюGSM КЛАСИКА: Sony Ericsson K800

GSM КЛАСИКА: Sony Ericsson K800

6067
Написана от  nixanbal

Знаете ли, че филмът Казино Роял от поредицата за Джеимс Бонд тръгва по кината преди цели 13 години? Не, няма да ви питам колко награди Оскар е спечелил той. Отговорът е нула. Но, любопитно ми е, спомняте ли си какъв беше телефонът на Агент 007 през далечната 2006 г.?

В новия епизод от поредицата ни GSM КЛАСИКА с VIVACOM ще превъртим лентата до времето, когато брандът XPERIA все още не се беше появил, а Sony правеше телефони съвместно с Ericsson. Ще си припомним един от най-емблематичните камерафони на всички времена - Sony Ericsson K800.

Безспорно най-големият коз на японско-шведския джойнтвенчър през онази година е моделът K800. Това е първият мобилен телефон с логото Cyber-shot, което и до днес носят част от компактните фотоапарати на Sony.

GSM КЛАСИКА: Sony Ericsson K800

Апаратът впечатлява феновете с чисто нова 3.2 МР камера с автофокус, защитно капаче за обектива й, специален хардуерен бутон за снимки и супермощна ксенонова светкавица, каквато в момента не предлага нито един актуален смартфон.

GSM КЛАСИКА: Sony Ericsson K800

K800 се опитваше да наподоби цифров фотоапарат не само хардуерно, но и със софтуера на камерата си, който предлагаше познат от Cyber-shot интерфейс и някои иновативни по онова време функции. Например BestPic, при която се правят 9 поредни кадъра с едно натискане на бутона. Или пък опцията за директно качване на снимка в блог.

GSM КЛАСИКА: Sony Ericsson K800

Днес Sony е в ерата на бранда XPERIA, който обединява най-добрите технологии на японския прозизводител. Компанията предлага в портфолиото си флагман смартфоните XZ2 Premium и XZ3, а на Световния мобилен конгрес в Барселона подготвя следващата си голяма премиера.

GSM КЛАСИКА: Sony Ericsson K800

XZ3 е първият премиум модел, с който Sony направи преход към OLED технология за дисплеите на смартфоните си. Освен това апаратът има солидна конфигурация и 19 МР Motion Eye камера със само един сензор. А колко камери ще има новият топмодел на японците - ще разберем на Световния мобилен конгрес в Барселона, точно 13 години след дебютa на Sony Ericsson K800.

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer