Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHMD Global си осигури нови $100 милиона финансиране за разрастване бизнеса с телефоните Nokia

HMD Global си осигури нови $100 милиона финансиране за разрастване бизнеса с телефоните Nokia

2948
Написана от  nixanbal 21 май 2018
HMD Global си осигури нови $100 милиона финансиране за разрастване бизнеса с телефоните Nokia

HMD Global обяви, че си е подсигурила нови 100 милиона щатски долара от различни инвеститори, с които планира да разшири своите бизнес операциии и да финансира растежа на компанията през втората година от създаването си. Така моментната пазарна оценка на базираната във Финландия компания надхвърля $1 милиард. 

Финансовата инжекция по всяка вероятност ще даде повече свобода на действие за HMD Global, които вече година и половина стоят зад мобилните телефони Nokia. 

Най-интересното в днешното прессъобщение е заявката за "значително" разширяване на портфолиото смартфони, което означава много нови модели Nokia с Android. 

Припомням ви, че на 29 май в Москва ни очакват анонси на нови устройства, като nixanbal ще бъде там на живо. 

"Нашата амбиция е да доставяме страхотни смартфони, като оставаме верни на финландките си корени и следваме традициите на марката Nokia. Стремим се да бъдем сред най-добрите на световния смартфон пазар...", коментира Флориан Зайхе, главен изпълнителен директор на HMD Global. 

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer