НачалоНовиниHongmeng OS не се разработва за смартфони, обявиха от Huawei

Hongmeng OS не се разработва за смартфони, обявиха от Huawei

1196
Написана от  nixanbal 19 юли 2019
Hongmeng OS не се разработва за смартфони, обявиха от Huawei

След купища безсмислени новини по медиите, засягащи разработваната от Huawei операционна система Hongmeng OS, от компанията най-после хвърлиха яснота по темата и обявиха, че тя не е предназначена за смартфони. От Huawei възнамеряват да продължат да използват Android за мобилните си телефони. 

Информацията идва от представител на висшия мениджмънт на компанията, според която Hongmeng OS е специално разработена като платформа за IoT решения и по нея се работи отдавна - много преди настоящата ситуация с проблемите около ползването на Android от Huawei. 

Е, истината е, че за операционна система с това име започна да се говори усилено тъкмо покрай скорошните събития и санкции на Тръмп, но нещата изглежда са излезли далеч от сферата на смисъла и дори се спекулираше колко по-бързи ще са евентуалните мобилни телефони с Hongmeng OS спрямо тези с Android. 

За Hongmeng OS от Huawei твърдят, че е по-сигурна от Android и има много по-малко забавяне спрямо традиционна операционна система за смартфони. 

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer