НачалоНовиниHP не е против Surface, скоро представя първия си таблет с Windows 8 и уникални екстри

HP не е против Surface, скоро представя първия си таблет с Windows 8 и уникални екстри

1783
Написана от  nixanbal 16 август 2012
HP не е против Surface, скоро представя първия си таблет с Windows 8 и уникални екстри

Hewlett-Packard, един от основните партньори на Microsoft с Windows, няма нищо против решението за създаването на таблета Surface, заяви Джон Соломон от HP Америка в интервю за crn.com. "Всъщност го аплодирам - мисля, че е страхотно, че излязоха опред и показаха какво е възможно", допълва Соломон. 

Притеснение относно първия таблет на Microsoft по-рано този месец изрази шефът на Acer, който посъветва софтуерния си партньор да не навлиза в тази територия и да премисли решението си.

Повече конкуренция при таблетите с Windows 8 обаче изглежда не притеснява HP по никакъв начин и компанията дори приветства решението на Microsoft. Според Соломон обаче клавиатурата към Surface не е подходяща за професионалисти, създаващи съдържание, и никой не би я ползвал в ежедневната си работа.

Наскоро в рекламата по-долу се появи мистериозен таблет на НР - дали не е първото им такова устройство с Windows 8?

HP и Windows 8 - какво ни очаква?

Това ни отвежда към следващата тема - какво подготвя HP по отношение на Windows 8/RT. Компанията вече съобщи, че засега пропуска опцията да предложи таблети с Windows RT и ARM-базиран процесор. Това обаче по никакъв начин не означава, че отношенията между Microsoft и HP ще охладнеят. Идеята на вторите е да се съсредоточат върху по-сериозните и ориентирани към бизнеса решения с Windows 8.

Соломон не разкрива какво ще видим от НР, но споменава, че повече информация ще получим "съвсем скоро". Освен това стана ясно, че таблетите на НР ще са с фокус върху точно определена група възможности или няколко такива. Т.е. - очакват ни устройства с ясно предназначение и изявена функционалност. "Имаме уникална интелектуална собственост и смятаме да я използваме", казва Соломон, загатвайки за уникални възможности в бъдещите си таблети с Windows 8.

Sony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

Sony представи днес новия си топмодел Xperia 1 II, който е наследник на миналогодишния Xperia 1 и носи подобрения в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer