Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHP контрира MacBook на Apple с новия Spectre - най-тънкият лаптоп в света

HP контрира MacBook на Apple с новия Spectre - най-тънкият лаптоп в света

7225
Написана от  nixanbal 05 април 2016
HP контрира MacBook на Apple с новия Spectre - най-тънкият лаптоп в света

HP заслужават всички прожектори днес да бъдат насочени към тях, защото току-що представиха Spectre - лаптоп с впечатляваща външност и богата хардуерна конфигурация, който се изправя срещу ултрапреносимия MacBook на Apple. Устройството идва и с гръмката заявка, че е най-тънкият ноутбук в света. 

HP Spectre има алуминиев корпус с бляскави акценти в меден цвят и дебелина едва 10.4 мм, което е колкото една ААА батерия или с идея повече от съвременните смартфони. Теглото ще варира според конфигурацията, но започва от 1.11 кг. За да бъде запазено толкова скромно, долната част на лаптопа е от карбонови нишки. 

HP Spectre

Лаптопът идва с 13.3" Full HD IPS дисплей с Gorilla Glass покритие, който HP нарича edge-to-edge, но всъщност е видимо, че има доволно широки рамки от всичките му страни и е несравним с решението на Dell при XPS 13. 

HP Spectre

И докато при екрана 1080р резолюцията е по-скоро компромис, по отношение на мощта няма увъртане - HP са оборудвали Spectre с Intel Core i5 и Core i7 процесори от най-ново поколение, до 8 GB RAM и до 512 GB SSD. Операционната система, както очаквате, е Windows 10. 

HP Spectre

Звукът е от Bang & Olufsen + технологията HP Audio Boost, а решетките на говорителите от двете страни на клавиатурата изглеждат впечатляващо, също както всеки сантиметър от тялото на тази машина. Уау!

HP Spectre

Батерията на HP Spectre обещава до 9 часа и половина работа с едно зареждане, налице са 3 USB Type-C конектора, два от които поддържат Thunderbolt. 

Цените започват от $1170, а на избрани пазари продажбите стартират още в края на април. 

Samsung Galaxy S9 е най-интересният телефон от MWC 2018 според читателите на nixanbal

Миналата седмица във Facebook страницата на nixanbal.com, която между другото вече има над 10 хиляди последователи, проведохме импровизирана анкета, в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer