Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHP контрира MacBook на Apple с новия Spectre - най-тънкият лаптоп в света

HP контрира MacBook на Apple с новия Spectre - най-тънкият лаптоп в света

7327
Написана от  nixanbal 05 април 2016
HP контрира MacBook на Apple с новия Spectre - най-тънкият лаптоп в света

HP заслужават всички прожектори днес да бъдат насочени към тях, защото току-що представиха Spectre - лаптоп с впечатляваща външност и богата хардуерна конфигурация, който се изправя срещу ултрапреносимия MacBook на Apple. Устройството идва и с гръмката заявка, че е най-тънкият ноутбук в света. 

HP Spectre има алуминиев корпус с бляскави акценти в меден цвят и дебелина едва 10.4 мм, което е колкото една ААА батерия или с идея повече от съвременните смартфони. Теглото ще варира според конфигурацията, но започва от 1.11 кг. За да бъде запазено толкова скромно, долната част на лаптопа е от карбонови нишки. 

HP Spectre

Лаптопът идва с 13.3" Full HD IPS дисплей с Gorilla Glass покритие, който HP нарича edge-to-edge, но всъщност е видимо, че има доволно широки рамки от всичките му страни и е несравним с решението на Dell при XPS 13. 

HP Spectre

И докато при екрана 1080р резолюцията е по-скоро компромис, по отношение на мощта няма увъртане - HP са оборудвали Spectre с Intel Core i5 и Core i7 процесори от най-ново поколение, до 8 GB RAM и до 512 GB SSD. Операционната система, както очаквате, е Windows 10. 

HP Spectre

Звукът е от Bang & Olufsen + технологията HP Audio Boost, а решетките на говорителите от двете страни на клавиатурата изглеждат впечатляващо, също както всеки сантиметър от тялото на тази машина. Уау!

HP Spectre

Батерията на HP Spectre обещава до 9 часа и половина работа с едно зареждане, налице са 3 USB Type-C конектора, два от които поддържат Thunderbolt. 

Цените започват от $1170, а на избрани пазари продажбите стартират още в края на април. 

Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Когато получих предложение от Brother да взема за един бърз тест драйв многофункционалното им лазерно устройство DCP-1622WE си казах "Tа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer