Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHTC е лидер на смартфон пазара в САЩ с 5.7 милиона доставки

HTC е лидер на смартфон пазара в САЩ с 5.7 милиона доставки

1608
Написана от  nixanbal 01 ноември 2011
HTC е лидер на смартфон пазара в САЩ с 5.7 милиона доставки

Разместванията в класацията на най-успешните производители на смартфони винаги заслужават внимание и именно те правят нещата по-интересни. След приключването на третата четвърт на 2011 г. анализаторите категорично отчитат, че HTC се е изкачила до първото място в САЩ, следвана от Samsung и Apple по доставени смартфони.

Тайванският производител вчера пусна финансовите си резултати, които сочат 13.2 милиона продадени смартфона в световен мащаб, което е цели 93% годишен ръст. Само в САЩ HTC са доставили 5.7 милиона устройства – около ¼ от целия пазар, посочват от Canalys. След тях се нареждат Samsung с 4.9 милиона доставки и Apple с 4.6 милиона iPhone в САЩ.

При Apple тримесечието е по-слабо от обичайното заради забавянето анонса на новия iPhone 4S, накарало потребителите да изчакат с покупката на друг модел на смартфона. Така за периода юли-септември бяха продадени около 17 милиона iPhone в света, но за последното тримесечие анализаторите очакват силно представяне.

RIM и техните смартфони BlackBerry, които иначе са с изключително силно присъствие на пазара в САЩ, през последните три месеца отново отчитат слаби резултати. Продажбите на канадските смартфони са се свили с 58% на годишна база и пазарният дял на RIM в САЩ вече е едва 9%. Добрата новина за компанията е, че в Европа и други части на света представянето на QWERTY устройствата й е по-добро, а и тепърва на пазара навлизат новите модели, начело с BlackBerry 9900.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer