НачалоНовиниHTC има планове за смартфони с NFC

HTC има планове за смартфони с NFC

1914
Написана от  nixanbal 16 октомври 2011
HTC има планове за смартфони с NFC

Към момента Nokia обръща най-сериозно внимание на технологията NFC и я предлага на потребителите с всеки свой смартфон - от най-скъпите до тези с цена около 200-250 евро. Изглежда и друг играч на пазара скоро ще включи такива чипове в устройствата си – става въпрос за HTC. Тайванската компания наскоро е станала член на NFC Forum, асоциацията, която работи по популяризирането на технологията.

Заедно с HTC към форума са се присъединили още 25 нови члена, сред които ZTE и Sharp – също заети в производството на смартфони. Разбира се, това не означава, че устройствата с NFC чипове на тези компании вече са в лабораториите, но пък определено е знак за интерес към новата технология и един ден (надявам се скоро) можем да очакваме резултата.

Освен всички останали предимства на NFC, би било изключително удобно връзката между бъдещ модел безжични слушалки на Beats и смартфоните HTC да се осъществява с леко докосване между двете играчки, нали?

Освен Nokia, към момента смартфони с NFC можем да открием например в портфолиото на RIM (BlackBerry) и Samsung. Интересно е, че Apple още не е член на NFC Forum, но пък има доста време до появата на следващия iPhone.

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer